ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως, ο Τραμπ και ο Ομπάμα έχουν κάτι κοινό!

Κι όμως, ο Τραμπ και ο Ομπάμα έχουν κάτι κοινό! Κύριο

13:12 - 04 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την έκβαση και την πολιτική επίπτωση των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, εξ αφορμής (και) της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, να παραμένει άδηλη, ο Τραμπ συνεχίζει τον δικό του «πόλεμο» μέσα από το twitter.

Από αυτόν τον δίαυλο απάντησε στον πρώην στενό συνεργάτη του και πρώην υπουργό Αμυνας, Τζιμ Μάτις, ο οποίος απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε τότε ότι επρόκειτο για παραίτηση, όμως είχε αφήσει σαφείς αιχμές για διαφωνίες του με τον Τραμπ. 

 

Με αφορμή τα όσα εξελίσσονται σήμερα, ο απόμαχος στρατηγός των πεζοναυτών σε γραπτή τοποθέτησή του που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Atlantic, ανέφερε: 

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι, όσο ζω, ο πρώτος πρόεδρος που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό — δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί να τον ενώσει». 

 

Ακλούθησε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Τραμπ, με την οποία αναφέρθηκε στον Πρόεδρο Ομπάμα και ένα… κοινό τους σημείο. Όπως είπε, και οι δύο είχαν την χαρά να απολύσουν τον στρατηγό Μάτις κατά την διάρκεια της θητείας τους.

 

Ο Ομπάμα πράγματι, είχε απομακρύνει τον Μάτις το 2013, όταν ως εν ενεργεία στρατηγός ήταν επικεφαλής της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ. Η φημολογία τότε ήθελε την απομάκρυνση αυτή να οφείλεται σε συγκρούσεις και διαφωνίες του Μάτις με πολιτικούς παράγοντες, σε σχέση με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Ομπάμα να αποκλιμακώσει την ένταση με το Ιράν. 

 

Όπως και να ΄χει, ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, πράγματι ο Μάτις είναι ένα σημείο στο οποίο «συναντώνται» ο Τραμπ με τον Ομπάμα…

 

Δείτε το tweet του προέδρου των ΗΠΑ:

 

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1268347256748507136}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.