ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντίδραση στο «Ελλάδα 2021» με νέα επιτροπή για την επέτειο της Επανάστασης

Αντίδραση στο «Ελλάδα 2021» με νέα επιτροπή για την επέτειο της Επανάστασης Κύριο

11:38 - 09 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία νέα επιτροπή συστήνεται εν όψει της επετείου των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. Σύμφωνα με πρωτεργάτες του εγχειρήματος, η πρωτοβουλία «γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να εκφραστεί μια καθαρή εθνική φωνή που θα αποδώσει τα πραγματικά προτάγματα της Παλιγγενεσίας και θα σεβαστεί τους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Δημοκρατία».

Στο κείμενο που συνοδεύει την ανακοίνωση για την δημιουργία της νέας επιτροπής, διατυπώνονται σαφείς αιχμές για την δράση και την φυσιογνωμία του «Ελλάδα 2021», υπό την Γιάννα Αγγελοπούλου. 

 

Η κίνηση είναι ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί με τις αμφιλεγόμενες δημοσιεύσεις της επίσημης Επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου και τις αναθεωρητικές απόπειρες της Ιστορίας. Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ένα ευρύ πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων, με ξεκάθαρα ενωτικό πνεύμα, έχει σχεδιαστεί και ανακοινωθεί από την «Πρωτοβουλία 1821-2021», στην οποία συνεργάζονται τα 15 μεγαλύτερα κοινωφελή και πολιτιστικά Ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα της χώρας. 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της νέας επιτροπής: «Συστήνουμε με πρωτοβουλία της τέως Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ κας. Μαρίας Δελιβάνη – Νεγρεπόντη, επιτροπή με την ονομασία »ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, μακριά από παραχαράξεις που “μουτζουρώνουν” την Ιστορία για να δημιουργήσουν την νέα πατριδογνωσία.

Μοναδικός και αποκλειστικός στόχος η απόδοση των τιμών που οφείλουμε στους Ήρωες του ’21». 

 

 

Πρωτεργάτις στην πρωτοβουλία είναι η τέως Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ κα. Μαρία Δελιβάνη – Νεγρεπόντη και συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο  τέως πρύτανης του Πάντειου Γιώργος Κοντογιώργης, ομ. καθ. Πολιτικών Επιστημών, ο Κώστας Πλαπούτας, Πρόεδρος Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821, ο Γιώργος  Καραμπελιάς, Συγγραφέας – Εκδότης, πολιτικός αναλυτής, ο Γιώργος Κασιμάτης, ομ. καθ. Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ,  η  Ζωή Γεωργαντά, Οικονομολόγος-Στατιστικολόγος, πρ. μέλος ΔΣ ΕΛΣΤΑΤ, ο  Νικόλαος Βασιλειάδης, επίκ. καθ. Ιστορίας στο ΠΑΜΑΚ, η Αφροδίτη Μάνου, συνθέτης-ερμηνευτἠς και ο Λάκης Κομνηνός, Ηθοποιός, κ.ά. 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.