ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Δούκας του Εδιμβούργου έγινε 99 ετών

Ο Δούκας του Εδιμβούργου έγινε 99 ετών Κύριο

13:19 - 10 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, κλείνει την Τετάρτη τα 99 χρόνια ζωής. Εδώ και καιρό έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις, όταν παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, επέμενε να οδηγεί το τζιπ του και είχε προκαλέσει ένα τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια προσποιούνταν ότι δεν είχε συμβεί και τίποτε.

Παρά ταύτα, η πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Αγγλία, είτε λόγω του Brexit, είτε λόγω της πανδημίας και της παταγώδους αποτυχίας στον έλεγχο της εξάπλωσής της, έχουν αναδείξει το έλλειμμα ηγεσίας στην χώρα. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η βασιλική οικογένεια έχει γίνει πλέον κάτι σαν άγκυρα για τους Βρετανούς. Οι σπάνιες δημόσιες δηλώσεις της Βασίλισσας, επιδρούν ευεργετικά, ακόμη και αν αυτό συμβαίνει επειδή απλώς παραπέμπουν στα περασμένα μεγαλεία. 

 

Ως εκ τούτου, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ κρίθηκε σκόπιμο να δημοσιευτεί αυτή η φωτογραφία, με αφορμή τα 99α γενέθλια του Δούκα του Εδιμβούργου. Υπό κανονικές συνθήκες, οι εορτασμοί θα περιελάμβαναν δεξιώσεις και κανονιοβολισμούς, αλλά τίποτε από αυτά δεν μπορεί να συμβεί στην σημερινή συγκυρία.

 

Σίγουρα η φωτογραφία είναι μία απεικόνιση του τέλους εποχής. Αξίζει δε να γνωρίζει κανείς τους αριθμούς: Η Βασίλισσα είναι 94 ετών, βρίσκεται στον θρόνο τα τελευταία 68 χρόνια και είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο περισσότερα από 70...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.