ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μία νηφάλια απάντηση στους «προφήτες» των θερμών επεισοδίων

Μία νηφάλια απάντηση στους «προφήτες» των θερμών επεισοδίων Κύριο

14:01 - 10 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο από τις τηλεοράσεις και διάφορα ΜΜΕ συνεχίζει να καλλιεργείται μία πολεμική ατμόσφαιρα με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, οι νηφάλιες προσεγγίσεις και οι ρεαλιστικές αναλύσεις χάνονται μέσα στον θόρυβο.

Παρά ταύτα, η ψυχραιμία είναι σε τέτοιες περιστάσεις ένα μεγάλο προσόν. Και την συναντά κανείς σε ανθρώπους και στελέχη που έχουν γνώση του αντικειμένου και μακρά εμπειρία. 

 

Ενας από αυτούς είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. 

 

Παρακολουθεί στενά όλα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα και στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει κάνει τις δικές του εκτιμήσεις της κατάστασης. 

 

Ενα δείγμα των συμπερασμάτων του προσέφερε την Τετάρτη, μιλώντας στο διαδικτυακό Φόρουμ των Δελφών. 

 

Εν μέσω της «οχαλγωγίας» και των τρομο-σεναρίων περί τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Διακόπουλος έδωσε μία απλή και πρωτότυπη απάντηση στις προβλέψεις και τις προαναγγελίες για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο. «Δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε θερμό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Όπως εξάλλου γνωρίζουν οι περισσότεροι, το να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι κρίσιμο για πολλούς λόγους, με σημαντικότερο τον εξής έναν: όποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, πάντα ακολουθεί μία συζήτηση, στην οποία η Ελλάδα κατά κανόνα βρίσκεται προ νέων τετελεσμένων και δεδομένων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.