ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι λέει ο Βενιζέλος για το ενδεχόμενο... υπουργοποίησής του;

Τι λέει ο Βενιζέλος για το ενδεχόμενο... υπουργοποίησής του; Κύριο

07:38 - 19 Ιουν 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απορρίπτει κατηγορηματικά τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα πως θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα, μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωήσει σε ανασχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί ενδεχόμενης συμμετοχής του στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 ότι πρόκειται για "ανεκδοτολογική αντίληψη της πολιτικής”.

Εξηγεί μάλιστα και το γιατί: "Έχω διατελέσει και Υπουργός Αμύνης, αλλά κυρίως Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ως κυβερνητικός εταίρος, ως αρχηγός κόμματος που συγκυβερνούσαμε με τον κ. Σαμαρά, άρα ήμουν Υπουργός Εξωτερικών για να εφαρμόσω με πολύ μεγάλη άνεση και μεγάλο εύρος ευχέρειας την εθνική στρατηγική, όπως την αντιλαμβανόμουν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αλλά ως συγκυβερνήτης, ως εταίρος. Δεν είμαι για να είμαι Υπουργός μίας κυβέρνησης όπου ο Πρωθυπουργός, μάλιστα είναι και συγκεντρωτικός και δικαιούται να είναι, και ρυθμίζει τα πάντα επί των λεπτομερειών, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου".

Πρόσθεσε δε με νόημα: "Θα μπορούσε η χώρα να με χρειαστεί σε μία μεγάλη κρίση, μόνο σε κρίσεις με θυμούνται. Ιστορικά από το 1989, μετά υπάρχει μία διάθεση, ας πούμε, πιο αδιάφορη, αλλά εύχομαι και αγωνίζομαι η χώρα να μη φθάσει ποτέ στην ανάγκη να ζητήσει τη βοήθεια ανθρώπων που τους θυμούνται μόνο στις κρίσεις, δεν θέλω να πάμε εκεί, άρα δεν έχω καμία σχέση με ό,τι λέγεται κυβέρνηση και υπουργικά αξιώματα. Είμαι πολύ μακριά, πολύ αλλού”, δήλωσε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.