ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για να μην είναι το ταμείο ανάκαμψης εικονικό

Για να μην είναι το ταμείο ανάκαμψης εικονικό Κύριο

12:03 - 19 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποιες συνήθειες που επιβλήθηκαν εκ των συνθηκών της πανδημίας εξακολουθούν να υπάρχουν. Καλώς ή κακώς, αναπόφευκτα ή μη. Μία από αυτές είναι η διεξαγωγή των συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέσω τηλεδιασκέψεων.

Με αυτόν τον τρόπο προγραμματίστηκε να διεξαχθεί και η Σύνοδος της Παρασκευής, με θέμα την λήψη περαιτέρω αποφάσεων για το υπερ-ταμείο ανάκαμψης των 750 δισ.

Υπό αυτές τις συνθήκες όμως, αρχίζει και γίνεται πιεστικό ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε τους προηγούμενους μήνες. Με τις τηλεδιασκέψεις είναι μεν δυνατόν να γίνουν κάποιες συζητήσεις και κατ’ αρχήν συμφωνίες, είναι όμως δύσκολο να εξελιχθούν επί μέρους επαφές, παρασκηνιακές συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις για την υπέρβαση εμποδίων και αντιρρήσεων. 

Ετσι, η σύνοδος της Παρασκευής αντιμετωπίστηκε από όλους με χαμηλές προσδοκίες και ως… προπαρασκευαστική της επόμενης. 

Το ζήτημα είναι να μην αρχίσει να πιέζει ο χρόνος, ειδικώς σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας. Οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν γρήγορα και τα συγκεκριμένα κείμενα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. 

Πριν από αυτό, όλοι θα πρέπει να τρέξουν και να είναι προετοιμασμένοι σε πολλά επίπεδα και έπειτα να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα. Και το γνωρίζουν οι πάντες καλά…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 19 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.