ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπαδημούλης αναζητεί σωτηρία στην… Αγιά Σοφιά

Ο Παπαδημούλης αναζητεί σωτηρία στην… Αγιά Σοφιά Κύριο

18:02 - 22 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω συνεχιζόμενων αντιδράσεων για την μεγάλη ακίνητη περιουσία του και όσων εντάσεων αυτή προκάλεσε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, ο Δ. Παπαδημούλης επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό, ενθυμούμενος την… Αγιά Σοφιά.

Λίγες ημέρες αφότου τον άδειασε και ο Αλέξης Τσίπρας, αναζητώντας προφανώς μία διέξοδο από τις πιέσεις και την κριτική που δέχεται, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, έθεσε - και μάλιστα με κατεπείγουσα ερώτηση στην ευρωβουλή - το θέμα της επαπειλούμενης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν, μεταξύ των άλλων: «Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για  να μην υλοποιηθεί η πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης και να προστατευθεί ο ιστορικό-θρησκευτικός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας;»  

 

Συμπληρώνει δε ότι: «Η Αγία Σοφία συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί μνημείο ξεχωριστής σημασίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα», καθώς και ότι «η απόφαση Ερντογάν θα πυροδοτήσει νέο γύρο εντάσεων και αντιπαραθέσεων, αποτελώντας επιπρόσθετο λόγο αστάθειας στην περιοχή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.