ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέος κύκλος εκλογολογίας; 

Νέος κύκλος εκλογολογίας;  Κύριο

15:23 - 23 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συζήτηση για ανασχηματισμό άνοιξε, έκλεισε, θα ξανανοίξει και πιθανώς να ξανακλείσει - μέχρι να ξανανοίξει. Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν ότι οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού για αλλαγές είναι ειλημμένες και απλώς αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος.

Ποιος όμως θα είναι αυτός και γιατί κάποια συγκυρία μέσα στο καλοκαίρι ή και μετά από αυτό θα είναι καλύτερη από την τωρινή; 

 

Απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα δεν υπάρχει και αν υπάρξει, θα έχει και αντίλογο. 

 

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, αρχίζει παρασκηνιακά να επανέρχεται μία άλλη συζήτηση που απασχόλησε τα ΜΜΕ πριν τον ανασχηματισμό-που-θα-γίνει-αλλά-όχι-ακόμη. 

 

Είναι η συζήτηση περί εκλογών, που κατά τα φαινόμενα, σε κάποιους κύκλους, κυβερνητικούς ή και ευρύτερους, αναζωπυρώνεται. 

 

Μία κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι έπειτα από την συμπλήρωση ενός έτους από τις προηγούμενες στις 7 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός έχει το συνταγματικό δικαίωμα προσφυγής σε πρόωρες κάλπες και μάλιστα δίχως σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα. 

 

Οι διακινούντες τα νέα εκλογικά σενάρια προβάλλουν ως πιθανή αιτία μίας προσφυγής σε πρόωρες εκλογές κάποιο εθνικό θέμα - το οποίο αυτήν τη φορά θα μπορούσε να είναι και υπαρκτό. 

 

Βρισκόμαστε προφανώς λίγο πριν από έναν νέο κύκλο εκλογολογίας, ο οποίος πιθανώς δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ, μέχρι ότου γίνουν εν τέλει οι εκλογές. Όποτε και αν συμβεί αυτό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.