ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
H μοναδική δυνατότητα συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν πρέπει να του την δώσει ο Μητσοτάκης

H μοναδική δυνατότητα συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν πρέπει να του την δώσει ο Μητσοτάκης Κύριο

17:04 - 26 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες κάτι σαν επιστροφη στο κλίμα της έντασης που επικράτησε σε προηγούμενες πολιτικές περιόδους. Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, έχει φουντώσει η κόντρα και έχουν πάρει φωτιά τα τηλεπαράθυρα.

Το κλίμα αυτό, το οποίο πυροδοτείται και από την αντιπολίτευση και από την κυβέρνηση, έχει κάνει πολλούς να απορούν. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ΝΔ, τίθεται ένα ζήτημα ως προς το γιατί συμμετέχει στο παιχνίδι της πολιτικής έντασης - αν θυμηθεί κανείς και ότι κατά την ψηφοφορία για την σύσταση της προανακριτικής, τα κυβερνητικά στελέχη δεν κάθονταν καν στα υπουργικά έδρανα για προφανείς, συμβολικούς λόγους. 

Οι απορίες αυτές κινούν και πάλι υποψίες για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, δεδομένης και της πίεσης που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον Τσίπρα από τις αποκαλύψεις. 

Παρά ταύτα, οι σώφρονες και έμπειροι απορρίπτουν τα σενάρια αυτά, με ένα μάλλον ορθό σκεπτικό. Όπως λένε χαρακτηριστικά, γιατί να κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης σε αυτήν την περίοδο; Μπορεί να κερδίσει, αλλά αυτή θα είναι η μοναδική ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρωθεί. 

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.