ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μεγάλος Περίπατος δεν ενθουσιάζει και τόσο την κυβέρνηση

Ο Μεγάλος Περίπατος δεν ενθουσιάζει και τόσο την κυβέρνηση Κύριο

11:43 - 29 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο το έργο που έχει για επικοινωνιακούς λόγους ονομαστεί «Μεγάλος Περίπατος», εξελίσσεται και δοκιμάζει τις αντοχές των οδηγών, μία πολιτική αντιπαράθεση σε πολλά επίπεδα συνεχίζεται ως προς την σκοπιμότητά του, την χρησιμότητά του και εν τέλει την χρονική στιγμή που επελέγη για την εκτέλεσή του.

Σε θεωρητικό επίπεδο ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να το τεκμηριώνει κιόλας. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι πλήρη και αντιπροσωπευτική εικόνα δεν έχουμε. 

 

Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ταλαιπωρία για τους οδηγούς, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι από την εξίσωση λείπει μια καθοριστική παράμετρος: η τουριστική κίνηση και τα πούλμαν, που υπό κανονικές συνθήκες θα κυκλοφορούσαν αυτές τις ημέρες στο κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μποτιλιάρισμα. 

 

Όσοι διαμαρτύρονται για αυτά που συμβαίνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, μπορούν υπό αυτό το πρίσμα να κατανοήσουν τι θα συνέβαινε σε συνθήκες πλήρους κυκλοφοριακού φόρτου. 

 

Σε κάθε περίπτωση και όσο οι διάφοροι εκφράζουν τις απόψεις τους, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια δεν επικρατεί και ενθουσιασμός με τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια του Δημάρχου. Κάποιοι μάλιστα είναι έως και εξοργισμένοι. Παρά ταύτα, ο δήμος δεν εμπίπτει στις κυβερνητικές αρμοδιότητες, οπότε δεν μπορεί να γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση. 

 

Το θέμα είναι απλώς ότι όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια και από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν το μεγαλεπήβολο σχέδιο του δημάρχου είναι εν τέλει τόσο καταπληκτικό όσο διαφημίζεται…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.