ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί θεωρεί ο Μητσοτάκης πολιτικά ανέντιμη την προκήρυξη εκλογών; 

Γιατί θεωρεί ο Μητσοτάκης πολιτικά ανέντιμη την προκήρυξη εκλογών;  Κύριο

13:12 - 07 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με μία αρκετά βαριά δέσμευση διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός, στην συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δύο φορές στο ζήτημα, μία στην αρχή και μία στο τέλος της ωραίας διάρκειας συνέντευξής του - και μάλιστα δίχως να ερωτηθεί ευθέως. Και την δεύτερη φορά σημείωσε όχι απλώς ότι δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές, αλλά τόνισε και ότι «θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να προσφύγω σε εκλογές, επειδή έχω πολιτικό κεφάλαιο». 

 

Αρνητικά απάντησε και για τον ανασχηματισμό, λέγοντας ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι μελετάται και προετοιμάζεται. 

 

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κατά τα φαινόμενα καθοριστικές για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις, καθώς το παζλ των εξελίξεων εξακολουθεί να είναι πολύ σύνθετο. Από την μία η παρουσία του κορονοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει αποφάσεις και διαδικασίες. Από την άλλη έρχεται μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την οικονομία, αμέσως μετά το καλοκαίρι. 

 

Υπάρχει κάτι που θα αλλάξει την άποψη του Πρωθυπουργού για το αν η προκήρυξη εκλογών είναι μία πολιτικά ανέντιμη κίνηση; Θα το ξέρουμε πιθανώς στο προσεχές διάστημα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.