ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήπως το ’21 θα είναι πολύ αργά για αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ; Οι νέες αιχμές Γερουλάνου 

Μήπως το ’21 θα είναι πολύ αργά για αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ; Οι νέες αιχμές Γερουλάνου  Κύριο

13:29 - 13 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΚΙΝΑΛ, έπειτα και από τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις των Παπανδρέου και Καστανίδη στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, φανερώνει πολλά για την σοβούσα κρίση στο κόμμα.

 

Τι εξελίξεις και πώς θα δρομολογηθούν, δεν είναι φανερό ακόμη, αλλά πάντως στο παρασκήνιο οι περισσότεροι μοιάζουν να αναζητούν διεξόδους. Η συγκυρία δεν προσφέρεται προφανώς για αλληλοσπαραγμούς, κάτι που επισήμανε σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, όμως ένα βήμα παραπέρα φαίνεται ότι πηγαίνει ο Παύλος Γερουλάνος. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του περιέγραψε πολύ συνοπτικά το πρόβλημα: 

 

«Τώρα είναι η ώρα του (ΚΙΝΑΛ) αλλά δεν μοιάζει να μπορεί να καρπωθεί τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να σηκώσει από τον καναπέ τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν επιλέξει να απέχουν διότι δε νιώθουν ότι έχουν πολιτική στέγη.  Όχι άμεσα τουλάχιστον. Ακόμα και μετά από μια, κατά γενική ομολογία, υπεύθυνη στάση στο θέμα του κορωνοϊού και μια προσπάθεια να διατυπώσει πολιτικές προτάσεις, μοιάζει να δυσκολεύεται να πείσει ότι θέλει να μεγαλώσει και να διεκδικήσει την εξουσία. Όσοι φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουν ή στο ΚΚΕ ή στον κ. Μητσοτάκη ή “σπίτι τους”. Δεν είναι όμως ώρα για ομφαλοσκόπηση. Η κεντροαριστερά είναι βαθιά κατακερματισμένη, βαθιά απογοητευμένη και νιώθει προδομένη τόσο από τις μνήμες της όσο και από τις ελπίδες της. Οι Έλληνες που πιστεύουν ότι μόνο μια ελληνική, ανθρωποκεντρική, προοδευτική πρόταση μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά, έχουν ανάγκη από ένα κόμμα που στεγάζει τις ελπίδες τους. Αυτό αποτελεί ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». 

 

Πέραν αυτού δε, ο κ. Γερουλάνος, ανάμεσα στις πολλές αιχμές που αφήνει κατά της Φώφης Γεννηματά, σημειώνει και ότι ελπίζει στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το φθινόπωρο του 2021, να υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι. 

 

Το θέμα βέβαια είναι μήπως έως το φθινόπωρο του ’21 θα είναι πολύ αργά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.