ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο πιο επικίνδυνος… μασκοφόρος πρωθυπουργός

Ο πιο επικίνδυνος… μασκοφόρος πρωθυπουργός Κύριο

05:30 - 20 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε πολλές ιδιαιτερότητες, πέραν της κρισιμότητάς της. Ήταν η πρώτη που έγινε δια ζώσης έπειτα από το πανευρωπαϊκό lockdown και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με τους ηγέτες… μασκοφόρους.

Ωστόσο, ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε ούτε ακριβής σύσταση, ούτε και αυστηρές, ενιαίες προδιαγραφές για τις μάσκες που (έπρεπε να) φορούν οι 27 ηγέτες. 

 

Ετσι, άλλοι προσήλθαν με μάσκες αυτοσχέδιες, άλλοι με χρωματιστές, άλλοι με τις γνωστές μίας χρήσεως, άλλοι με ενισχυμένες, βιομηχανικές ή και εντελώς ακατάλληλες. 

 

Ο πιο… επικίνδυνος από όλους αποδείχθηκε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Προσήλθε στη σύνοδο με μία υποψία μάσκας, αυτοσχέδια, μάλλον μονής στρώσης. Μόλις που χωρούσε το πρόσωπό του, αλλά έφτανε έως στα μάτια, τα οποία ως γνωστόν είναι μία από τις εισόδους του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμός. 

 

Και σαν να μην αρκούσαν αυτά, ο κ. Κόστα άγγιζε τη μάσκα διαρκώς, αλλά δεν περιοριζόταν μόνο στη δική του. Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο, αγγίζει με τον πλέον αντενδεδειγμένο τρόπο την μάσκα μίας χρήσεως του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιόζεπ Μπορέλ, κάτι που απαγορεύεται με κάθε τρόπο και για κάθε λόγο.

 

Μάλλον χρειάζεται εντατικά μαθήματα από τον Σωτήρη Τσιόδρα ο κ. Κόστα…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 20 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.