ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ακατανόητη απόφαση για άνοιγμα της κρουαζιέρας

Ακατανόητη απόφαση για άνοιγμα της κρουαζιέρας Κύριο

13:51 - 28 Ιουλ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε μία συγκυρία που μπορεί και να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, κάποιες αποφάσεις προξενούν τουλάχιστον έκπληξη.

Ενώ ειδικοί και διάφοροι αρμόδιοι προειδοποιούν και εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοινώνει το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου με δραστηριότητα στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises). 

 

Με βάση αυτά, από την 1η Αυγούστου θα επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται έξι ελληνικά λιμάνια: του Πειραιά, της Ρόδου, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Κέρκυρας και του Κατάκολου.

 

Υπό μία έννοια, η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί έως και ακατανόητη, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων παγκοσμίως. Και εν τέλει, είναι μία από τις πλέον ριψοκίνδυνες, αν συνεκτιμήσει κανείς και το γεγονός ότι η συνεισφορά της κρουαζιέρας στην εθνική οικονομία είναι σχεδόν ασήμαντη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.