ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στην κουζίνα της Λαγκάρντ το... μαγείρεμα των 750 δισ. ευρώ

Στην κουζίνα της Λαγκάρντ το... μαγείρεμα των 750 δισ. ευρώ Κύριο

17:59 - 31 Ιουλ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Για τη νέα εποχή που χάραξε με την απότομη έλευση του κορονοϊού στις ζωές μας μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Courrier Cauchois.

Πέρα από το ότι δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει όσο χρειαστεί τις παρεμβατικές πολιτικές της ΕΚΤ για να βοηθηθούν οι χώρες της ευρωζώνης, η κα. Λαγκάρντ μίλησε και για τις νέες συνθήκες εργασίας.

Την τηλεργασία, αλλά και τις τηλεδιασκέψεις από την κουζίνα της. Σε μία από αυτές, όπως αποκάλυψε, "μαγειρεύτηκε" και το πρόγραμμα "μπαζούκας".

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην ένταση με την οποία βίωσε την καραντίνα στη Φρανκφούρτη, την ώρα που η οικονομία κατέρρεε και η ΕΚΤ έπρεπε να λειτουργήσει άμεσα ως πρώτη γραμμή άμυνας.

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το σχέδιο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ αποφασίστηκε στις 18 Μαρτίου 2020… από το τραπέζι της κουζίνας μου! Οι άνθρωποι φαντάζονται μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων με άντρες με κοστούμια, αλλά δεν είναι έτσι…».

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε επίσης την πεποίθησή της ότι οι γυναίκες πολιτικοί έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στη διαχείριση της κρίσης Covid-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.