ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αλλος ένας κεντροαριστερός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αλλος ένας κεντροαριστερός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη Κύριο

12:44 - 04 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί να μην ήταν θεαματικός ο ανασχηματισμός ή και να μην μπορούσε να είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, ωστόσο ένα από τα πρόσωπα μεταξύ των νέων υφυπουργών έχει και έναν πολιτικό συμβολισμό.

Η τοποθέτηση του Πάνου Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, σημαίνει την προσθήκη ενός ακόμη επιστήμονα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στον κατάλογο των εκτός ΝΔ τεχνοκρατών που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Ο κ. Τσακλόγλου έχει κατά το παρελθόν υπάρξει στενός συνεργάτης των Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου και χωρίς να είναι αυτό που θα περιέγραφε κανείς κομματικό στέλεχος, κινήθηκε για κάποιο διάστημα στον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ. 

 

Όταν ωστόσο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη άρχισε να ακολουθεί την γνωστή πορεία του «τρελού φορτηγού», ο Τσακλόγλου απομακρύνθηκε και ασχολήθηκε με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

 

Η ανάληψη ρόλου στο υπουργείο Εργασίας συμπίπτει με μία κρίσιμη περίοδο καθώς είναι κοινό μυστικό ότι η η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στις αρχές της άνοιξης είναι μάλλον στον αέρα, έπειτα από τα όσα ακολούθησαν…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.