ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μα πώς κόλλησαν τόσοι γιατροί;

Μα πώς κόλλησαν τόσοι γιατροί; Κύριο

11:40 - 07 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μιλώντας για τον ρόλο της ατομικής ευθύνης ως προς την εξάπλωση του κορονοϊού, οφείλει κάποιος να σταθεί σε ένα από τα ευρήματα των τελευταίων ελέγχων, κατά τους οποίους και διαπιστώνεται η νέα έξαρση της πανδημίας.

Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνονται και αυτά δεκάδων γιατρών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι από τη Λάρισα, είναι ασυμπτωματικοί και κόλλησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Χαλκιδική, όχι σε κάποια κλινική. 

 

Είναι συζητήσιμο το κατά πόσον μπορεί κανείς να επιρρίψει (προσωπικές) ευθύνες στα συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο το πλήθος των κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού προσωπικού διαμορφώνει μια εικόνα. 

 

Βασίμως μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι δεν τηρούσαν μέτρα προστασίας, κάτι το οποίο ειδικά για την συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απαράδεκτο. Αξίζει δε να θυμόμαστε ότι στην προηγούμενη φάση έξαρσης της πανδημίας, μία από τις κρίσιμες παραμέτρους για την επιτυχία στην διαχείριση ήταν το ότι δεν νόσησαν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές. 

 

Υπάρχει βέβαια και ο παράγων τύχη ή ατυχία, για το οποίο μπορεί να γίνει μία συζήτηση. Επειδή όμως όλοι έχουν λίγο πολύ αξιολογήσει την εμπειρία των τελευταίων μηνών, η τύχη επιδρά στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο αν της αφήσει κάποιος το περιθώριο. 

 

Υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες για νοσοκομείο της Αθήνας, όπου προ ημερών διαπιστώθηκε πως η χρήση μάσκας γινόταν από μία ισχή μειονότητα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλές σκέψεις μπορεί να κάνει κανείς για τέτοιου είδους συμπεριφορές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.