ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η «Θάλεια», ο τραγικός απολογισμός και οι ατυχείς δικαιολογίες

Η «Θάλεια», ο τραγικός απολογισμός και οι ατυχείς δικαιολογίες Κύριο

13:03 - 10 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η πολιτική, όπως και η ζωή, έχει τις κακοτοπιές της και όποιος το αγνοεί, κάποια στιγμή βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση και τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το διάστημα που διανύουμε είναι απολύτως χαρακτηριστικό ως προς τούτα.

Επειτα από μία μακρά περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση και συγκεκριμένα πρόσωπα απολάμβαναν υψηλά ποσοστά αποδοχής, με αφορμή την διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, έρχεται ένα μετεωρολογικό φαινόμενο με ένα χαριτωμένο όνομα και φέρνει την καταστροφή. 

 

Το πέρασμα της «Θάλειας» άφησε στην Ευβοια έναν τραγικό απολογισμό οκτώ νεκρών και έναν κατάλογο ανυπολόγιστων ζημιών. 

 

Επειτα από αυτά, η δικαιολογία του Νίκου Χαρδαλιά για ελλιπή πρόβλεψη από την ΕΜΥ, ήταν τουλάχιστον ατυχής και πάντως αχρείαστη. Κάθε δικαιολογία τέτοιου τύπου είναι περιττή. Μπορεί όντως να ήταν δυσχερής η πρόληψη, αλλά τα λόγια έπειτα από την καταστροφή δεν αφορούν κανέναν. 

 

Υπάρχει όμως και μία άλλη πτυχή. Οι πλημμύρες προφανώς και είναι ένας συνδυασμός έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και των συνεπειών των πυρκαγιών των τελευταίων ετών. Και στο σημείο αυτό έρχεται η παράμετρος των αντιπλημμυρικών έργων. 

 

Εν προκειμένω, η ευθύνη γι’ αυτά  ή μάλλον για την απουσία τους, είναι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κατά τα φαινόμενα, την τελευταία διετία δεν έγιναν όσαν έπρεπε ή θα μπορούσαν να έχουν γίνει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.