ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί, αλλά 3.000 άτομα μολύνθηκαν από τον κορονοϊό

 Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί, αλλά 3.000 άτομα μολύνθηκαν από τον κορονοϊό Κύριο

12:15 - 11 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί ο Ερντογάν να (νομίζει ότι) αλωνίζει στο Αιγαίο και να συνεχίζει να πουλάει τσαμπουκά με όποιον τρόπο μπορεί, όμως κάποιες εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα στην Τουρκία είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι κάποιοι νομίζουν.

 

Τα απρόοπτα στην πολιτική είναι ίσως η παράμετρος με την μεγαλύτερη βαρύτητα για τον ρου των εξελίξεων και αυτό πολλές φορές δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Στην περίπτωση του Ερντογάν, ένα τέτοιο απρόοπτο συνέβη κατά την πρόσφατη τελετή-πανηγύρι για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

 

Σύμφωνα με τον Σαρπ Ουνέρ, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στην Τουρκία, και όπως μεταδίδουν οι Times, στην τελετή αυτή της 24ης Ιουλίου, μολύνθηκαν από τον κορονοϊό περισσότερα από 3.000 άτομα. Μεταξύ αυτών και αξιωματούχοι του κόμματος του Ερντογάν. 

 

Θα πει κάποιος, «σιγά μην υπολογίζει τέτοιες λεπτομέρειες ο Τούρκος Πρόεδρος» και αυτό μάλλον ισχύει. 

 

Ωστόσο, αν προσέξει κανείς μερικά στοιχεία πέρα από εκείνα που προβάλλονται μέσω της προπαγάνδας, θα δει ότι οι συνθήκες δεν είναι και τόσο ευνοϊκές για την ανάπτυξη των αυτοκρατορικών οραμάτων του Ερντογάν. Η οικονομία της Τουρκίας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η πανδημία μάλλον θερίζει αναξέλεγκτη και τα περιθώρια για μεγάλους τσαμπουκάδες μπορεί και να μην είναι τόσο μεγάλα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.