ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το μεγάλο ζήτημα των ρεαλιστικών αξιώσεων

Το μεγάλο ζήτημα των ρεαλιστικών αξιώσεων Κύριο

14:59 - 11 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για άσκοπη και άστοχη αντιπολίτευση, ειδικά στο πεδίο των εθνικών θεμάτων.

 

Υπό αυτό το πρίσμα ήταν αισθητή αυτή η διάθεση για χαμηλούς τόνους στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά από την επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά ταύτα, κάποια πράγματα εξακολουθούν να προξενούν εντύπωση, κυρίως ως προς την συναίσθηση της πραγματικότητας και τις ρεαλιστικές επιδιώξεις.

 

Για παράδειγμα, ένα από αυτά που ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τον κ. Μητσοτάκη ήταν να «προκαλέσει άμεσα την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε η ΕΕ να πάρει σαφή θέση καταδίκης της Τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς και να συζητήσει για κυρώσεις».

 

Κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο αντίδρασης από την σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που ήδη έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Και πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς ότι ακόμη και αν συγκαλούνταν εκτάκτως το ΕΣ, θα αποφάσιζε αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας;

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.