ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντε να ελέγξεις την πανδημία με τέτοιες λογικές

Αντε να ελέγξεις την πανδημία με τέτοιες λογικές Κύριο

14:14 - 12 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

«Γιατί εγώ και όχι ο άλλος;», είναι ο πυρήνας της νεοελληνικής λογικής, που πολλές φορές έχει ακυρώσει συλλογικές προσπάθειες σε πολλά επίπεδα.

Αυτή η λογική εμφανίζεται και στην διαμαρτυρία του σωματείου των ιδιοκτητών μπαρ και καταστημάτων εστίασης της Μυκόνου, έπειτα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας. 

 

Με ακροβατικά επιχειρήματα, στην σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ των άλλων, απευθυνόμενοι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων: «Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 00.00 – 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;». 

 

Προσθέτουν δε και το γνωστό: «με ποια κριτήρια επελέγη η Μύκονος;». 

 

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ωστόσο, ότι τα κρούσματα στο νησί, όπως και αλλού, αυξάνονται, ενώ από πληροφορίες γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν πολλές κατ’ οίκον νοσηλείες. 

 

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί τι να πρωτοεξηγήσεις σε ποιον, αλλά κυρίως, πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κάποιος για έλεγχο της πανδημίας στο σημείο που έχουμε φτάσει, όταν επικρατούν και εκδηλώνονται τέτοιες νοοτροπίες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.