ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να έχει γίνει αλλιώς το άνοιγμα

Θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να έχει γίνει αλλιώς το άνοιγμα Κύριο

13:50 - 13 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κατά πώς φαίνεται, το άνοιγμα της οικονομίας μετά το γενικό lockdown, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του τουρισμού, καταλήγει σε φιάσκο. Και ο πιο αδαής περί την στατιστική καταλαβαίνει ότι με σχεδόν 300 κρούσματα την ημέρα, ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αυτή την στιγμή στη χώρα υψηλότερος από ποτέ.

Το ζήτημα είναι αν η κατάσταση συμμαζεύεται και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. 

 

Ήδη προαναγγέλεται ότι σύντομα θα επιβληθούν διάφορα τοπικά lockdown. Μάλλον όμως είναι αργά. Όλοι οι αρμόδιοι όφειλαν να έχουν αντιπροσωπευτική εικόνα από το τι συνέβαινε στη χώρα και στα νησιά τις προηγούμενες εβδομάδες και τα τοπικά απαγορευτικά να έχουν επιβληθεί προληπτικά και εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής. 

 

Αποτέλεσμα είναι να διασπείρεται πλέον ο ιός παντού, ακόμη και σε γηροκομεία, ενώ συζητείται πλέον και το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, όχι τόσο το πώς. 

 

Κάποια στιγμή θα γίνει ο απολογισμός όλης αυτής της διαδικασίας. Είναι κατανοητό στους περισσότερους ότι δεν γινόταν να παραμείνουν όλα κλειστά και αποστειρωμένα για πάντα. Αυτό όμως διαφέρει πολύ από το να ανοίγουν και να επιτρέπονται όλα αδιακρίτως ή να γίνεται διαγωνισμός κυβερνητικών αξιωματούχων για το τι θα ανοίξει συντομότερα και περισσότερο. 

 

Από τις καταγραφές των εστιών υπερ-μετάδοσης (γάμοι και δεξιώσεις, κλαμπ με μαζικό συνωστισμό κλπ.) μπορεί καποιος εύκολα να διαπιστώσει τι περιορισμοί θα μπορούσαν να έχουν διατηρηθεί. 

 

Το γιατί δεν συνέβη αυτό είναι αντικείμενο μίας άλλης συζήτησης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.