ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η νέα γερμανική παρέμβαση και η άδηλη συνέχεια στα ελληνοτουρκικά

Η νέα γερμανική παρέμβαση και η άδηλη συνέχεια στα ελληνοτουρκικά Κύριο

12:58 - 24 Αυγ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η έλευση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα, για δευτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, προφανώς και φανερώνει την μεγάλη κινητικότητα περί τα ελληνουρκικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αμέσως μετά την επίσκεψη αστραπή, ο κ. Μάας θα ταξιδέψει και στην Αγκυρα.

Δεδομένης και της συνάντησης Μακρόν - Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται ότι η ευρωπαϊκή διάθεση για αποκλιμάκωση είναι έντονη. Το θέμα είναι πώς αυτή θα επιτευχθεί και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα τραπέζι Ερντογάν και Μητσοτάκης. 

 

Πώς και αν μπορεί να γίνει αυτό θα φανεί ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες και ενώ η Τουρκία δεν δείχνει κάποια διάθεση υποχωρητικότητας, καθώς είναι γνωστό ότι επιδιώκει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης και την ίδια στιγμή δεν διαφαίνεται ευρωπαϊκή (ορθότερα: γερμανική) διάθεση επιβολής κυρώσεων. 

 

Οι μέρες θεωρούνται κρίσιμες και κατά τα όσα μεταφέρουν έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές, η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένη, σε επιχειρησιακό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. 

 

Κατά τις ίδιες πηγές δε, η Τουρκία ήδη διαμορφώνει νέα δεδομένα με την συνεχή παρουσία του Ορούτς Ρέις και οι ελληνικές ενέργειες θα πρέπει να χαρακτηριστούν από αποφασιστικότητα και να καταλήγουν σε μία νέα και αποτελεσματική στρατηγική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.