ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας ποντάρει (και επισήμως) στο αίσθημα ανασφάλειας

Ο Τσίπρας ποντάρει (και επισήμως) στο αίσθημα ανασφάλειας Κύριο

10:48 - 01 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

«Έχω την αίσθηση ότι το συναίσθημα που κυριαρχεί στον μέσο Έλληνα πολίτη είναι το συναίσθημα της ανασφάλειας με πρωτοφανή τρόπο. Η ανασφάλεια είναι γενικευμένη. Φοβάμαι ότι ούτε στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής ασφυξίας υπήρξε τόσο γενικευμένο το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Αυτές ήταν μερικές από τις πρώτες φράσεις του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «φιλικό» προς τον ΣΥΡΙΖΑ Kontra, το βράδυ της Δευτέρας. 

 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η διαπίστωση είναι προφανής, κοινός τόπος. 

 

Το κακό είναι ότι αυτό το αίσθημα ανασφάλειας που δεν υπήρχε «ούτε στην εποχή των μνημονίων», ο κ. Τσίπρας το αποδίδει στην κυβέρνηση. 

 

Με μία ιδιότυπη χρήση της γλώσσας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε δε και τα εξής: «Διότι κάποιοι αυτοβαυκαλίζονταν (sic) ως Μεσσίες, ότι λύσανε τα προβλήματα,  μας σώσανε κ.λπ.,  Είναι μπροστά τα προβλήματα, η κρίση αυτή δεν μπορεί κανείς να έχει την αίσθηση ότι την έχει ξεπεράσει».

 

Είναι φανερό ότι και επισήμως πλέον, ο κ. Τσίπρας επενδύει στην ανασφάλεια, κάνει δηλαδή και πάλι το μοναδικό που γνωρίζει και το οποίο χαρακτηρίζει κάθε λαϊκιστική πολιτική δύναμη. 

 

Η μόνη διαφορά είναι πως σήμερα δεν απολύτως τίποτε να προτείνει. Δεν υπάρχει ούτε καν το μνημόνιο για να (πει ότι θα) το σκίσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.