ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι δουλειά έχει η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας με τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη;

Τι δουλειά έχει η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας με τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη; Κύριο

12:03 - 01 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι γνωστό ότι κατά πάγια τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές του έχουν μία τάση να μεταφέρουν στην ευρωβουλή και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής καθημερινότητας.

Με τη λογική του μαρτυριάρη, πολλές φορές καταθέτουν ερωτήσεις ή παρεμβαίνουν, ζητώντας από την Επιτροπή να «μαλώσει» την ελληνική κυβέρνηση για διάφορα απίθανα.

Σε μία τελευταία εκδήλωση αυτής νοοτροπίας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ενημέρωσε ότι έστειλε δεύτερη (!) επιστολή προς την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, ενημερώνοντας την για την εξέλιξη της διάρρηξης του σπιτιού της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.  

 

Και μόνο οι διατυπώσεις είναι αποκαλυπτικές για το πνεύμα της ενέργειας, καθώς μεταξύ όλων άλλων ο κ. Κούλογλου στην προηγούμενη επιστολή του έκανε λόγο για «δίωξη της κ. Τουλουπάκη, επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis όταν εκείνη ανέλαβε τα καθήκοντά της». Προφανής η εσκεμμένη ανακρίβεια…

Στην νέα του επιστολή, ο κΚούλογλου γράφει ότι «η κ.  Τουλουπάκη στις δηλώσεις της μετά τη διάρρηξη ανέφερε ότι φοβάται για τη ζωή της. Η ίδια δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η διάρρηξη σχετίζεται με την εμπλοκή της στην υπόθεση Novartis. Σημειωτέον, ότι το σπίτι της φυλασσόταν από την ελληνική αστυνομία, και σύμφωνα με όσα η ίδια είπε οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν για αντικείμενα αξίας παρά μόνο για έγγραφα και τον υπολογιστή της. Θεωρεί ότι είναι ένα μήνυμα προς όλους τους εισαγγελείς και δικαστές, που μάχονται κατά της διαφθοράς».

 

Ως γνωστόν τίποτε από αυτά δεν έχει τεκμηριωθεί και αποδειχθεί. Και υπό αυτήν την έννοια, είναι να απορεί κανείς τι θα σκέφτεται η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας. 

Και εν τέλει, μήπως όλα αυτά είναι μία ακόμη απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ τη σχέση της εκτελεστικής με τη δικασική εξουσία;...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.