ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περιμένει...

Η «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περιμένει... Κύριο

12:25 - 03 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έπειτα από διάφορες φιλόδοξες διακηρύξεις, διαρροές και σχεδιασμούς επί χάρτου, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τελικά όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες στον πάγο και προτίμησε μία ολική επαναφορά στο παρελθόν.

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναβολή του συνεδρίου για το επόμενο έτους, δείχνουν ότι τα μεγάλα άλματα προς το παρόν τουλάχιστον δεν περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς και ότι για τους επόμενους μήνες θα πρέπει απλώς να αναμένεται η εκδήλωση μίας έξαλλης αντιπολίτευσης. 

 

Ο Τζανακόπουλος είναι σαφώς ένα παιδί του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρουσιακός, αλλά φαίνεται ότι στην κομματική κουζίνα ξέρει να μαγειρεύει καλά. Θα φανεί βέβαια αν οι συνταγές εξακολουθούν να έχουν επιτυχία…

Στη θέση του ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου πάει ο Σκουρλέτης, εξίσου συγκρουσιακός και αυτός, οπότε στο κοινοβούλιο θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη ένταση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Όσο για το συνέδριο, τελικά αποδεικνύεται ότι ο Τσίπρας προτίμησε να κηρύξει μία εσωκομματική ανακωχή, εγκαταλείποντας την ακόμη και την ιδέα ενός online συνεδρίου. Φαίνεται πώς ήταν σε όλους ορατό ότι ακόμη και εξ αποστάσεως, η πιθανότητα να γίνουν όλοι μαλλιά-κουβάρια ήταν μεγάλη. 

 

Εν αναμονή λοιπόν της νέας πολιτικής περιόδου συγκρούσεων και με μία μεγάλη απορία να πλανάται: θα κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκολλήσει από τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά του, ή θα παγιωθεί η εντύπωση και η αίσθηση ότι πρόκειται για μία δύναμη χωρίς προοπτική εξουσίας στο ορατό μέλλον; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.