ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πού είδε την «μάτσο» πολιτική της Ελλάδας η συνεργάτης του Μπορέλ; 

Πού είδε την «μάτσο» πολιτική της Ελλάδας η συνεργάτης του Μπορέλ;  Κύριο

15:49 - 03 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποιες φορές οι δηλώσεις συνεργατών και συμβούλων των πολιτικών προσώπων είναι πιο αποκαλυπτικές απ’ ό,τι κανείς θα περίμενε. Και εξηγούν πολλά.

Για την περίπτωση του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μπορεί να μη ισχύει αυτό, αφού προ ημερών παρακολουθήσαμε τον ίδιο σε εκείνη την συνομιλία του με την γερμανίδα υπουργό Αμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρεμπάουερ, να λέει πως οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι. 

 

Σε αυτό λοιπόν έρχεται και προστίθεται ένα tweet της ειδικής συμβούλου του, Νάταλι Τότσι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ επιρρίπτει ίδια μερίδια ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία. Και κατηγορεί την Ελλάδα για «μάτσο» πολιτικές που πρέπει να εγκαταλείψει, όπως και η Τουρκία. 

 

«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις macho πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας των σεισμών το 1999», έγραψε

 

Πολιτική ίσων αποστάσεων; Υπάρχει πιο ξεκάθαρη απόδειξη; Έστω και αν η πολιτική αυτή βασίζεται σε μία προχειρότητα, τόσο ως προς την επεξεργασία, όσο και ως προς την εκδήλωση. Και εν τέλει, αυτές δεν είναι ίσες αποστάσεις. Μάλλον ανθελληνική στάση θα την χαρακτήριζε κανείς…

 

&{https://twitter.com/NathalieTocci/status/1300853898626895877}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.