ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «κλάδεμα» του Ραγκούση από τον Τσίπρα

Το «κλάδεμα» του Ραγκούση από τον Τσίπρα Κύριο

10:35 - 10 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Προφανώς και η ανακατανομή των ρόλων των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα κάτι δείχνει. Ως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο περιγράφηκε ο «παροπλισμός» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον τομέα της Οικονομίας και παραμένει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Δεν είναι βέβαια καθόλου ασήμαντη θέση, αλλά πάντως η κίνηση του Τσίπρα κάτι δείχνει, έπειτα από την κριτική που έχει ασκήσει ο Τσακαλώτος στις επιλογές του. 

 

Παρά ταύτα, ένας άλλος παροπλισμός έχει τη σημασία του. 

 

Είναι αυτός του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε. Για να διατηρηθούν οι ισορροπίες πάντως, τη θέση του ΠαΣοΚογενούς Ραγκούση (που γίνεται τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μετά τους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη) καταλαμβάνει ο ΠαΣοΚογενής Σπίρτζης. 

 

Τώρα, αν η περιγραφόμενη ως νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος) θα φέρει τα πάνω κάτω ή θα τα κάνει σαλάτα, θα φανεί αρκετά σύντομα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα πρόσωπα λίγη σημασία έχουν, αν απουσιάζει το πολιτικό περιεχόμενο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.