ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί ο Τσίπρας λέει ότι δεν ζητάει εκλογές και ο πραγματικός λόγος που τον εμποδίζει

Γιατί ο Τσίπρας λέει ότι δεν ζητάει εκλογές και ο πραγματικός λόγος που τον εμποδίζει Κύριο

11:03 - 21 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία από τις πλέον χαριτωμένες στιγμές της συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν όταν επιχείρησε να δικαιολογήσει το γιατί δεν ζητάει εκλογές, όταν καταμαρτυρά τόσα πολλά και σοβαρά στην κυβέρνηση.

Η εξήγηση που έδωσε λοιπόν ήταν η εξής: 

«Αν δεν ήμασταν σε συνθήκες πανδημίας, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι συνθήκες, τότε μπορεί και να ζητούσα. Ωστόσο δεν μου το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές του κόμματός μας, σε συνθήκες που αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί να ζητήσω εκλογές. Οι αρχές μας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν. Είμαστε εδώ, καταθέτουμε τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας αλλά έχω μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στην χώρα». 

 

Έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπεύθυνο και μετρημένο, παρόλο που δεν συμπίπτει με τα όσα λέει, όταν για παράδειγμα υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση που έχει φέρει η πανδημία, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. 

 

Το θέμα είναι ότι με την απάντηση του δεν πείθει ούτε τους δικούς του, καθώς υπάρχει μία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια: πώς να ζητήσεις εκλογές όταν βρίσκεσαι 20 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.