ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πιερρακάκης όπως… Διαμαντοπούλου

Πιερρακάκης όπως… Διαμαντοπούλου Κύριο

10:22 - 23 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν είναι μία απλή φήμη, είναι μία διαπίστωση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιβεβαιώνεται συχνά. Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κάποιοι από τους προερχόμενους από το ΠαΣοΚ ή τον ευρύτερο χώρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το απέδειξε και πάλι, όταν - προφανώς με άνωθεν εντολή - πήγε στη Λέσβο και παρακάμπτοντας τον Μυταράκη - «καθάρισε» μέσα σε λίγες ημέρες την επανεγκατάσταση των χιλιάδων προσφύγων στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ. 

 

Ή ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που έπειτα από το πρώτο κρίσιμο διάστημα της πανδημίας και της ταχεία ψηφιοποίησης διαδικασιών, προχώρησε πρόσφατα στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση. 

 

Και (παρά τις φάλτσες, όπως αποδείχθηκε, κραυγές του Ραγκούση), το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Τρίτη με ευρεία διακομματική πλειοψηφία επί της αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25 («κατά» ψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση). 

 

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Πιερρακάκης μπορεί να καυχιέται ότι αντίστοιχη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει επιτευχθεί στο παρελθόν. Μία από αυτές ήταν εκείνο το νομοσχέδιο της Αννας Διαμαντοπούλου, το οποίο στη συνέχεια ακυρώθηκε με επόμενα νομοθετήματα….

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.