ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ζητάει εκλογές ο Τσακαλώτος; Μάλλον πλάκα κάνει...

Ζητάει εκλογές ο Τσακαλώτος; Μάλλον πλάκα κάνει... Κύριο

16:23 - 28 Σεπ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει κάποια χαρακτηριστικά που οφείλει κανείς να του αναγνωρίσει, όποια πολιτική άποψη και αν έχει. Δηλώνει μαρξιστής οικονομολόγος, έχει μία πολιτική σκέψη, μπορεί να υποστηρίξει με μία κάποια αξιοπιστία πολιτικές θέσεις και θεωρίες και, σε κάθε περίπτωση, διαθέτει χιούμορ.

Εν μέσω πολιτικής αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν ανοιχτής πλέον κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο ως ένδειξη του χιούμορ του μπορεί κανείς να ερμηνεύσει το κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή τη Δευτέρα, κατά την διαδικασία συζήτησης του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και έχοντας συνδυάσει τις καταστροφές στην Καρδίτσα με το οικονομικό μοντέλο και την έκθεση Πισσαρίδη, είπε: «Και συνεχίζετε να ρίχνετε την ευθύνη στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015. Είναι ντροπή πραγματικά, να τα λέτε αυτά εσείς που παραδώσατε τη χώρα χρεοκοπημένη με άδεια ταμεία, χωρίς ρύθμιση του χρέους, με δεσμεύσεις για πλεονάσματα 4.5%».

Συνέχισε δε, λέγοντας αυτά:

«Πότε θα αναλάβετε επιτέλους την ευθύνες σας αντί να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαία, τους μετανάστες τον οποιοδήποτε άλλο από εσάς; Δεν καταλαβαίνετε τίποτα από το μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων ετών και για αυτό δεν μπορείτε και δεν θα μπορέσετε να βγάλετε τη χώρα από την τριπλή κρίση. Για αυτό χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση».

Πραγματικά, αν κάτι από όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος ως υπουργός Οικονομικών είναι δύσκολο έως αδύνατο να καταλάβει κανείς, είναι το «μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων ετών»…

Εκτός βέβαια αν το σημαντικότερο από όλα αυτά είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος ζητάει εκλογές, ενώ ο αρχηγός του κόμματος το αποφεύγει. Όχι ότι έχει σημασία τι ζητάει ο καθένας, αλλά μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τι σημαίνει το αίτημα για εκλογές όταν στις δημοσκοπήσεις και παρά τα όσα συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 μονάδες πίσω από τη ΝΔ, κολλημένος στο 20%...

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 28 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.