ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η κατσάδα του Μητσοτάκη σε υπουργούς και το χαρτί του ανασχηματισμού

Η κατσάδα του Μητσοτάκη σε υπουργούς και το χαρτί του ανασχηματισμού Κύριο

11:37 - 01 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Παρά τον σχεδόν πανηγυρικό τόνο της αρχικής εισήγησης του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, η συνέχεια δεν ήταν τόσο ευχάριστη για κάποιους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης σε εμφανώς αυστηρό ύφος σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική» και προσέθεσε ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα». 

 

Κατά τις ίδιες πηγές, αφορμή γι’ αυτά τα σχόλια και τις επιπλήξεις ήταν τα όσα συνέβησαν με το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία (αλλά όχι μόνο…), όπου τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών) αποποιούνταν ευθύνες και «έδειχναν» το ένα το άλλο. 

 

Οι γνωρίζοντες σημειώνουν ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης φτάνει σε σημείο να διατυπώνει τέτοιες προειδοποιήσεις, συνήθως έχει έτοιμη την επόμενη κίνηση του. Κάτι τέτοιο μπορεί και να σημαίνει ότι με το επόμενο φάουλ ή την επόμενη αστοχία, θα υπάρξουν αλλαγές. 

 

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χαρτί του ανασχηματισμού δεν το έχει κάψει ακόμη ο Πρωθυπουργός, αφού οι πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν εξαιρετικά περιορισμένες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.