ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η καθοριστική συμβολή του Βενιζέλου στην «αποβολή» της ΧΑ από τη Βουλή

Η καθοριστική συμβολή του Βενιζέλου στην «αποβολή» της ΧΑ από τη Βουλή Κύριο

11:30 - 07 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο οι όψιμοι διώκτες της Χρυσής Αυγής διαδήλωναν (άγνωστο για ποιον ακριβώς λόγο) έξω από το Εφετείο εν όψει της ανάγνωσης της απόφασης στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας, κάποιες μνήμες θα έπρεπε να φρεσκαριστούν.

Όπως ότι πολλοί από αυτούς (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ.) έχουν ψηφίσει την απλή αναλογική. Η οποία θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί από τις εκλογές του 2019 και η Χρυσή Αυγή σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν σήμερα στη Βουλή, καθώς είχε λάβει ποσοστό 2,93%. 

 

Το κρίσιμο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι κάποιοι άλλοι την τελευταία στιγμή δεν ακολούθησαν σε αυτόν τον δρόμο και δεν συγκεντρώθηκαν οι 200 ψήφοι, που θα σήμαιναν και την άμεση εφαρμογή αυτού του εκλογικού συστήματος. Αυτοί οι κρίσιμοι «κάποιοι» είναι το ΚΙΝΑΛ (ΠαΣοΚ τότε), το οποίο ευτυχώς την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ απεργαζόταν όλα αυτά τα σχέδια, αντιλήφθηκε τον πολλαπλό κίνδυνο. 

 

Για όσους δε δεν θυμούνται, η στάση αυτή του ΠαΣοΚ ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής αντίδρασης του Βαγγέλη Βενιζέλου, τον οποίο η κ. Γεννήματα και οι υπόλοιποι ευτυχώς άκουσαν. Πέραν αυτού δε, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία και επί των ημερών του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άνοιξε τον δρόμο που οδήγησε στην ιστορική καταδίκη της ΧΑ την Τετάρτη το πρωί...

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 07 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.