ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος για την «ερασιτεχνική» συζήτηση περί των αλλαγών στον ποινικό κώδικα

Ο Βενιζέλος για την «ερασιτεχνική» συζήτηση περί των αλλαγών στον ποινικό κώδικα Κύριο

14:22 - 09 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Φαίνεται πως η συζήτηση περί των αλλαγών στον ποινικό κώδικα μάλλον ένα αποτέλεσμα θα έχει και αυτό είναι το μαλλιοτράβηγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κατά τα άλλα, μάλλον διαφορετικά είναι τα πράγματα, αν τουλάχιστον κρίνει κανείς με βάση τα όσα λένε κάποιοι έγκριτοι νομικοί, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεδομένου ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν είναι και ο πλέον ανεκτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η άποψη που εξέφρασε έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Δεν νομίζω ότι οι τροποποιήσεις αυτές (σ.σ. στον ποινικό κώδικα, που ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ) επηρεάζουν την ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων ήδη επί της ενοχής», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Δηλαδή η επιμέτρηση των ποινών μπορεί να γίνει με έναν τρόπο που να οδηγεί στο αποτέλεσμα που θέλει το Δικαστήριο εν πάση περιπτώσει και που το κρίνει δίκαιο και ανάλογο και σύμφωνο με το Σύνταγμα και τον ποινικό νόμο».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, «δεν πρέπει να έχουμε μία ποινική νομοθεσία η οποία είναι δρακόντεια, ούτε μπορούμε να διαμορφώνουμε τους νόμους με βάση μία υπόθεση, όσο σημαντική και εάν είναι αυτή. Δεν είμαι υπέρ της δρακόντειας ποινικής νομοθεσίας, είμαι υπέρ μίας ποινικής νομοθεσίας η οποία τηρεί το εύλογο μέτρο και η οποία εφαρμόζεται με ίσο τρόπο και δίκαιο τρόπο και διαφανή τρόπο σε όλους, ανώνυμους, επώνυμους, με τον ίδιο τρόπο».

«Εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω ότι θα πέσει κανείς στα μαλακά με βάση την αποδεικτική διαδικασία η οποία έχει προηγηθεί και αυτό αφορά και αυτή τη συζήτηση που ακούω, η οποία είναι μία συζήτηση ερασιτεχνικού χαρακτήρα, σε σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα και τη στέρησή τους. Γιατί και αυτά είναι διάφορες ανευθυνότητες οι οποίες ακούγονται από αυτούς που θέλουν τώρα να σπεύσουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά κάτι για το οποίο δεν είχαν καμία συμμετοχή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.