ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πλεύρης εναντίον Πλεύρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Κύριο

13:26 - 12 Οκτ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη Δευτέρα την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου. Η απόφασή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του γιου του, βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου (τακτικών και αναπληρωματικών μελών του) πλην της εισαγγελέως της έδρας, καθώς όπως είπε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης υποστήριξε ακόμα  ότι υπό την ανοχή του δικαστηρίου μετατράπηκε μία ποινική σε πολιτική δίκη. «Το δικαστήριό σας δεν δικάζει ούτε τον φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Δικάζει πράξεις. Ο φασισμός και ο ναζισμός άλλωστε είναι ιδεολογίες. Δεν δικάζονται οι ιδεολογίες. Δεν νικάται ο φασισμός εδώ, ούτε με δικαστικές αποφάσεις. Και σας το λέω εγώ που δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή», επεσήμανε.

Ο γιος του Θάνος Πλεύρης αντέδρασε μέσω twitter και έγραψε πως: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απεδωσαν δικαιοσυνη, μετα την εκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δικη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Προφανώς, ο βουλευτής της ΝΔ διαχωρίζει τη θέση του με τις ακραίες απόψεις του πατέρα του, σε μία περίοδο που η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα είναι έντονη με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αλληλοκατηγορίες για το ποιος τη "χάιδεψε" και ποιος την "κυνήγησε". Επίσης, υπήρξαν και καταγγελίες από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα για τον Θάνο Πλεύρη πως έχει... παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή.

Σ.Π.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.