ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δηλαδή ο Τσίπρας θα προχωρούσε στην επέκταση στα 12 ν.μ.;

Δηλαδή ο Τσίπρας θα προχωρούσε στην επέκταση στα 12 ν.μ.; Κύριο

13:18 - 14 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υποτίθεται ότι στα εθνικά θέματα και εν πάση περιπτώσει στο πεδίο της ελληνοτουρκικής έντασης, υπάρχει ένα είδος εθνικής ομοψυχίας και σύμπνοιας.

Έλα όμως που αυτό είναι απ’ ότι φαίνεται ένας απλός ευσεβής πόθος κάποιων και δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα. 

 

Πώς να μιλήσει δηλαδή κανείς για σοβαρή και υπεύθυνη στάση των κομμάτων και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα τώρα στα 12 ν.μ. και η Κουμουνδούρου ζητάει εξηγήσεις από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την Navtex που εξέδωσε η Τουρκία; 

 

Με λίγα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση είτε εγκαλεί την κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα, είτε της ζητεί περίπου να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν, να απομονωθεί διεθνώς και να βυθίσει τη χώρα σε μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια. 

 

Εύλογη απορία: Αυτό θα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αν ήταν σήμερα Πρωθυπουργός; Για να καταλάβουμε ότι έχει μεγάλη σημασία το ερώτημα «τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση» και ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πανδημία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.