ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πρόταση μομφής, κίνηση απόγνωσης ή μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα;

Πρόταση μομφής, κίνηση απόγνωσης ή μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα; Κύριο

13:51 - 23 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, μάλλον ως κίνηση απόγνωσης έχει εκληφθεί και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και μία τεράστια γκάφα.

Όχι μόνο επειδή αποτέλεσμα δεν θα έχει κανένα, αλλά και επειδή ο λόγος για τον οποίο γίνεται (ο πτωχευτικός κώδικας και τα όσα προβλέπει για την πρώτη κατοικία) μπορεί να γυρίσει κατά την τριήμερη συζήτηση μπούμερανγκ στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: ότι η δική του κυβέρνηση είχε ανοίξει τον δρόμο για τους πλειστηριασμούς.

Λογικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό και μάλλον θα το ακούσει από όλες τις πτέρυγες.

Πρώτος από όλους όμως, θυμήθηκε τα κατορθώματα του κ. Τσίπρα ο παλιός σύντροφός του, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να κάνει μομφή στον εαυτό του και σημειώνει:  «Θα ήθελα, όμως, να ρωτήσω τον Αλέξη Τσίπρα: πότε θυμήθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς; Τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση; Γιατί ως κυβέρνηση στέναζαν κάθε Τετάρτη, στην αρχή τα Ειρηνοδικεία και μετά τα Συμβολαιογραφεία, με πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών».

Και επιπλέον, θυμίζει, απευθυνόμενος ευθέως στον κ. Τσίπρα:

«Γιατί σε εμένα προσωπικά προχώρησες με δική σου εντολή και κάλυψη σε σειρά δικαστικών διώξεων, με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε βάρος μου, για τη συμμετοχή μου στους αγώνες για την πρώτη κατοικία, δικαστικές διώξεις από τις οποίες ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει, έχοντας καταστεί οιονεί κατηγορούμενος»...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.