ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσακαλώτος από τη Σκάρλετ Γιόχανσον, στον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Ο Τσακαλώτος από τη Σκάρλετ Γιόχανσον, στον Λάμπρο Κωνσταντάρα Κύριο

12:40 - 25 Οκτ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μία ακόμα ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή είχε κινηματογραφικές αναφορές, αυτή τη φορά στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Για να περιγράψει τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον πτωχευτικό νόμο ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιστράτευσε και πάλι την αγάπη του για τον κινηματογράφο.

Και επειδή, όπως σημείωσε, τον κατηγορούν πολλοί ότι ασχολείται μόνο με το Χόλιγουντ (θυμόμαστε ασφαλώς αναφορές σε Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούλια Ρόμπερτς κλπ) αυτή τη φορά προτίμησε να κάνει αναφορά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

"Το νομοσχέδιο που καταθέσατε αφορά στη ρευστοποίηση και όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους. Αντικατοπτρίζει το κοινωνικό δαρβινισμό στον οποίο πιστεύετε και όπου μόνο οι ισχυροί επιβιώνουν. Λέτε ότι θα σταματήσουν οι αποποιήσεις κληρονομιάς. Φυσικό. Αφού δεν θα έχει ο κόσμος τίποτα να κληροδοτήσει στα παιδιά του. Μου θυμίζετε την ταινία με τον Κωνσταντάρα «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα». Που τον άφησαν τον άνθρωπο μόνο με το κουστούμι του με τίποτα άλλο.

Όμως στην ταινία ο Κωνσταντάρας είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί όλο αυτό ήταν μια φάρσα. Στην περίπτωσή σας όμως είναι τραγωδία γιατί είναι πραγματικότητα", τόνισε ο... σινεφίλ Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αν μη τι άλλο ξέρει να προκαλεί αίσθηση με τις ομιλίες του. 'Άσχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με όσα λέει κι άσχετα με το αν αυτό δεν αρέσει τελικά ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

Σ.Π.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.