ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κ. Αχ. Καραμανλής σφυρίζει αδιάφορα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

Ο Κ. Αχ. Καραμανλής σφυρίζει αδιάφορα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ Κύριο

13:51 - 30 Οκτ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάποια νέα μέτρα, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε και – στην ουσία επικαλούμενος την κοινή λογική – έκανε κάποιες εκκλήσεις και δέχεται επιθέσεις της αντιπολίτευσης, ένας υπουργός της κυβέρνησης κάνει την (δυσάρεστη) έκπληξη.

Ο αρμόδιος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Κώστας Αχ. Καραμανλής έδειξε την Παρασκευή το πρωί ότι ούτε εικόνα έχει για τον χώρο που εποπτεύει, αλλά και ότι ούτε διατεθειμένος είναι να παραδεχθεί κάποιες, ας πούμε, δυσλειτουργίες και να διορθώσει μερικά πράγματα.

Ερωτηθείς (στον ΣΚΑΪ) για το θέμα του συνωστισμού στα λεωφορεία και τα ΜΜΜ εν γένει, επικαλέστηκε στοιχεία της… τηλεματικής και ανέφερε ότι σύμφωνα με αυτά, μόνο στο 5% των λεωφορείων εμφανίζεται πληρότητα άνω του 65%! Είναι προφανές την ίδια στιγμή σε όλους, είτε χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, είτε τα παρακολουθούν να περνούν δίπλα τους, ότι σχεδόν σε όλα επικρατεί κάτι περισσότερο από συνωστισμός. Ως προς την τηλεματική δε, η επίκλησή της είναι άκυρη, από τη στιγμή που μεγάλη μερίδα επιβατών δεν ακυρώνει ούτε τα εισιτήρια (αν έχει), ούτε τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Σχολιάζοντας δε την παρότρυνση του κ. Τσιόδρα να αποφεύγεται από τους πολίτες ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής απάντησε αφοπλιστικά: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι… Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Δηλαδή, κάτι σαν «τι να κάνουμε, έτσι είναι η φύση των ΜΜΜ». Σε συνθήκες πανδημίας όμως, η ταυτολογία αυτή είναι κάπως παρατραβηγμένη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.