ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι συζητούν για την πορεία του Πολυτεχνείου 

Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι συζητούν για την πορεία του Πολυτεχνείου  Κύριο

11:16 - 03 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μία νέα, δύσκολη φάση της πανδημίας. Το γενικό lockdown της Θεσσαλονίκης, και το μερικό της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας είναι πραγματικότητα.

Όπως και η προαναγγελία ακόμη αυστηρότερων ρυθμίσεων, η οποία διατυπώνεται με κάποια επιφύλαξη από κυβερνητικά στελέχη και σχεδόν χωρίς καμία από τους ειδικούς. 

 

Εν αναμονή λοιπόν της εξέλιξης και του αν και κατά πόσον θα αποδώσουν τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει τώρα να δείξουν πώς αντιλαμβάνονται και πώς εννοούν τη δική τους υπευθυνότητα. 

 

Πέραν των κραυγών και των ανοησιών που ακούγονται και επαναλαμβάνονται από τους αρνητές της πραγματικότητας, σχεδόν ματαίως, αλλά πάντως προκαλώντας ζημιά ως προς τις αντιλήψεις που καλλιεργούνται στην κοινωνία, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Μεταξύ αυτών και το τι θα γίνει με την πορεία του Πολυτεχνείου. 

 

Σε μία σοβαρή χώρα θα έπρεπε να μην συζητείται καν. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα έπρεπε να τίθεται ζήτημα πραγματοποίησης μαζικών εκδηλώσεων και διαδηλώσεων τέτοιου είδους. Ειδικά από τη στιγμή που δεν εορτάζονται καν οι εθνικές επέτειοι. 

 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θέσει το ζήτημα προς τα κόμματα, με την πρόταση να μην υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις και πορείες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 

 

Τι θα αποφασίσουν και τι θα πράξουν οι επαγγελματίες των διαδηλώσεων; Πώς θα τοποθετηθεί η Αριστερά, εν γένει; Θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση ή θα βρει αφορμή για σηκώσει επαναστατικά λάβαρα; Θα το ξέρουμε σύντομα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.