ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος για το Πολυτεχνείο: Πώς να γίνει συνάθροιση αν απαγορεύεται η μετακίνηση;

Ο Βενιζέλος για το Πολυτεχνείο: Πώς να γίνει συνάθροιση αν απαγορεύεται η μετακίνηση; Κύριο

12:49 - 16 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο επιχειρείται μία εκ του πονηρού, βάναυση παραποίηση των περιστατικών και των αντικειμενικών στοιχείων σε σχέση με την εφετινή πορεία του Πολυτεχνείου, είναι φανερό ότι για ένα τμήμα της πολιτικής τάξης και ένα μικρότερο της κοινωνίας, έχει χαθεί η αίσθηση της στοιχειώδους λογικής.

Εδώ και μερικές ώρες έχει μάλιστα συναφθεί και μία ιδιότυπη συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ 25, με την υπογραφή ενός κοινού κειμένου, όπου καταγγέλλονται διάφορα αντιδημοκρατικά, τάχα χουντικής έμπνευσης κλπ. κλπ. 

 

Στη συζήτηση φυσικά έχουν εμπλακεί και οι αυτοδίδακτοι συνταγματολόγοι, προκαλώντας ως συνήθως ένα γενικό αλαλούμ στα κοινωνικά δίκτυα, με τις γνωστές παρενέργειες. 

 

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και τα ξεκαθάρισε μεταξύ των άλλων και ο Βαγγέλης Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας. 

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εξήγησε τα απλά (αλλά, ως γνωστόν, δύσκολα). Όπως είπε, «αν είχαμε υπερβεί το λαϊκισμό και επικρατούσε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης δε θα χρειαζόταν να επιβληθεί καμία απαγόρευση», για να συμπληρώσει: «υπάρχει το εξής καταπληκτικό: μπορούμε να έχουμε συνταγματικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, της ελευθερίας της κίνησης και ταυτόχρονα να επιτρέπεται ένα παρεπόμενο της ελευθερίας της κίνησης δικαίωμα, που είναι η συνάθροιση; Γιατί η συνάθροιση προϋποθέτει ελευθερία της κίνησης, της μετακίνησης, της κυκλοφορίας». 

 

Τι άλλο θέλει κανείς για να καταλάβει; Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν. Είναι ότι επιμένουν στις αντιδραστικές τους αντιλήψεις και τακτικές, αψηφώντας «λεπτομέρειες» όπως η δημόσια υγεία, οι διασωληνώσεις, οι θάνατοι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.