ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ξέρουν τι είναι επίταξη ή κάνουν πως δεν ξέρουν; 

Ξέρουν τι είναι επίταξη ή κάνουν πως δεν ξέρουν;  Κύριο

15:00 - 20 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα-ένα και σχεδόν όλοι μαζί, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της επίταξης κλινών στις ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών.

Το φώναζαν από την προηγούμενη άνοιξη και εσχάτως έχουν σταθεί σε μία αυτονόητη επισήμανση της κυβέρνησης. Ότι αν είχαν επιτάξει κλίνες από τότε ή σε κάποιον άλλον χρόνο, όπου οι ανάγκες δεν ήταν αντίστοιχες, θα είχαν πεταχτεί χρήματα των Ελλήνων πολιτών. 

 

Παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα συνεχίζει και φωνάζει για την επίταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση για την επισήμανση περί της σπατάλης πόρων. 

 

Αποδείχθηκε κατ’ αρχάς, ότι την άνοιξη δεν υπήρξαν - ευτυχώς - οι ανάγκες αυτές. Σήμερα - δυστυχώς - μάλλον θα υπάρξουν. Οπότε η επίταξη φαίνεται ότι θα είναι μονόδρομος. 

 

Μήπως όμως υπάρχει μία μεγάλη σύγχυση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρουν όλοι τι σημαίνει επίταξη; Μήπως νομίζουν ότι σημαίνει «κατάσχεση»; Ο ορισμός είναι ο εξής: «Η οριστική ή προσωρινή αφαίρεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας καθώς και προσωπικών υπηρεσιών, που γίνεται από το κράτος για στρατιωτικούς σκοπούς σε καιρό πολέμου ή επιστράτευσης ή για δημόσια ωφέλεια». Και στο σχετικό άρθρο του Συντάγματος (#22, παρ. 4) αναφέρεται: «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών». 

 

Οι σχετικοί νόμοι λοιπόν ορίζουν ότι η επίταξη γίνεται αντί τιμήματος και κατά τα λοιπά, η σχετική συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.