ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν χρειάζονται τόσες συνεντεύξεις αναρμόδιων για την πανδημία

Δεν χρειάζονται τόσες συνεντεύξεις αναρμόδιων για την πανδημία Κύριο

13:48 - 23 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα βασικά ζητήματα της εποχής που διανύουμε είναι ο τρόπος διαχείρισης του ιδιαίτερα σφοδρού νέου κύματος της πανδημίας. Αυτό αφορά πρωτίστως το υγειονομικό πεδίο, όπου τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, όσο στο κοινωνικό και επικοινωνιακό.

Σε αντίθεση όμως με την πρώτη φάση του Μαρτίου και με δεδομένες της διαφορές, σήμερα παρατηρούνται κάποια άλλα φαινόμενα που και προβληματισμό προξενούν και ενδεχομένως και προβλήματα. 

 

Ένα από αυτά είναι η συνεχής και καταιγιστική παρουσία στα ΜΜΕ στελεχών της κυβέρνησης, αναρμόδιων για τα υγειονομικά θέματα και τα μηνύματα που στέλνουν. Πολλές φορές είναι αντιφατικά και ως εκ τούτου προκαλούνται ζητήματα σοβαρά ως προς την επίδραση στην συμπεριφορά των πολιτών. 

 

Για παράδειγμα, ενώ στο υγειονομικό πεδίο παρατηρούνται τα προβλήματα που όλοι ξέρουν, οι συνεχείς εμφανίσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη και άλλων, που καλούνται να απαντήσουν για το πότε θα ανοίξει η εστίαση ή άλλες δραστηριότητες, ή να κάνουν συγκρίσεις για τα επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας και άλλων χωρών, δεν προσφέρουν τίποτε. 

 

Έτσι κι αλλιώς, τα σημερινά στοιχεία δεν δικαιολογούν τέτοιες συζητήσεις, αφού ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων είναι το βασικό πρόβλημα και η ανάσχεση του το μείζον ζήτημα. 

 

Προκαλεί αυτό το φαινόμενο προβληματισμό στο κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης; Λογικά ναι. Υπάρχει κάτι που πρέπει και μπορεί να γίνει; 

 

 

Ίσως να δοθούν κεντρικές οδηγίες, με βασική και κυρία το να μην μιλάει κανείς για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 23 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.