ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σε ποιον θα πέσει ο κλήρος να ανακοινώσει την παράταση του lockdown;

Σε ποιον θα πέσει ο κλήρος να ανακοινώσει την παράταση του lockdown; Κύριο

13:52 - 24 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το πώς φτάσαμε στο δεύτερο - αναπόφευκτο, όπως φαίνεται - απαγορευτικό, το ξέρουμε λίγο πολύ όλοι. Μέτρα ανακοινώνονταν ανά τριήμερο, η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα δεν είχε αξιολογηθεί όπως θα έπρεπε, τέλος πάντων, αυτό που γίνεται σχεδόν παντού στον κόσμο και στην Ευρώπη, γίνεται και εδώ.

Το θέμα είναι ότι γίνεται σαφές ότι στον κόσμο δεν είναι ξεκάθαρο πως οι προσδοκίες για τον χρόνο της άρσης του lockdown δεν έχουν και πολύ νόημα. Το ότι στις 30 Νοεμμβρίου δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουν, όμως κανείς δεν το έχει δηλώσει επισήμως. 

Πότε θα ανακοινωθεί, από ποιον και πώς, είναι άγνωστο και ένα ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση. 

 

Υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα προαναγγελίας ενός σαφούς και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος; Μάλλον όχι. Ως γνωστόν, όλα εξαρτώνται από τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων και πρωτίστως από τις αντοχές του συστήματος υγείας. Μόλις υπάρξει αποκλιμάκωση και σαφής εικόνα, θα υπάρξει και ο σχεδιασμός.

 

Δεδομένου ότι η 30η Νοεμβρίου πλησιάζει, στην ηγεσία της κυβέρνησης μελετούν τα σενάρια για τις ανακοινώσεις. Θα γίνουν με κάποια δήλωση του Πρωθυπουργού; Θα τα πει ο Χαρδαλιάς; Θα ξαναεμφανιστεί ο Τσιόδρας για υποστήριξη;

 

Ό,τι και αν αποφασιστεί, τις επόμενες ημέρες θα το δούμε και θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι καλό θα είναι να ξεχαστούν και τα Χριστούγεννα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.