ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γεραπετρίτης στις μυλόπετρες των κοινωνικών δικτύων

Ο Γεραπετρίτης στις μυλόπετρες των κοινωνικών δικτύων Κύριο

13:00 - 25 Νοε 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα (επισημασμένο) πρόβλημα της περιόδου που διανύουμε είναι οι συνεχείς εμφανίσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών και οι (πολλές) δηλώσεις. Μοιραία, όταν συμβαίνει αυτό, προκύπτει «υλικό» για τους σχολιαστές, ερασιτέχνες, επαγγελματίες και άλλους σε διατεταγμένη υπηρεσία, ώστε να ξεσαλώσουν στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Από εκεί όμως έως την διαστρέβλωση όσων λέγονται, κρίνονται πολλά. 

 

Σε αυτές τις μυλόπετρες βρέθηκε με μία δήλωση του την Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στον οποίο έφτασε να αποδίδεται η διαπίστωση ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς. 

 

Είπε όμως αυτό; Όχι. 

 

Είπε αυτό: «Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη μας –και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε– ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις ΜΕΘ… Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών… Γιατί; Διότι η θνητότητα μέσα στις Μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45%-50%, άρα, σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μπαίνουν στην ειδική θεραπεία, σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

 

Θα πει κανείς: «πώς ξεπερνιέται το φαινόμενο της αδυναμίας κατανόησης κειμένου;». Δεν ξεπερνιέται. Και επειδή δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα, ένα μπορεί κανείς να πράξει. Να αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά είναι ανοιχτή σε (κακόβουλες) παρερμηνείες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.