ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κωνσταντόπουλος «διαλύει» τον Τσίπρα 

Ο Κωνσταντόπουλος «διαλύει» τον Τσίπρα  Κύριο

12:55 - 07 Δεκ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί λογαριασμοί, μπορεί όλοι εκείνοι που στην πορεία εξουδετερώθηκαν πολιτικά από τον Τσίπρα να έχουν προσωπικά κίνητρα στα όσα λένε, όμως κάποιες κουβέντες έχουν την αξία τους.

Όσο φαίνεται μέρα με την ημέρα ότι όλες οι συζητήσεις περί στροφής στην κεντροαριστερά ή οπουδήποτε αλλού ή περί εξευρωπαϊσμού και άλλων σχετικών, είναι προσχηματικές, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλων η αντιπολιτευτική ένδεια του κόμματος και η αδυναμία του να σταθεί στην νέα εποχή. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η κριτική που ασκεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, έχει μία ιδιαίτερη αξία και ακούγεται πολύ εύστοχη. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια κόμμα αποτυχημένου κυβερνητισμού και ηθελημένης ιδεολογικοπολιτικής μετάλλαξης. Δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τη γλυκιά ζάλη της εξουσίας, αλλά κι από τη ρευστοποίηση στα ενεχυροδ-νειστήριά της βασικών αξιών κοινωνικοπολιτικής ταυτότητας», αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής και συμπληρώνει:  «Δεν μπορεί να ανακτήσει, με παραδοσιακή αντιπολιτευτική γυμναστική, όσα πρόδωσε και εκποίησε. Αρχηγικοί παραγοντισμοί και δημαγωγίες, παντός καιρού και με σημαίες ευκαιρίας, δεν προσδίδουν την οντότητα και τη δυναμική κόμματος, που μπορεί να εμπνέει και να εκφράζει την κοινωνική πραγματικότητα, να δημιουργεί και να προωθεί καινούργιες ιδέες για τον διαφορετικό κόσμο και την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, συμβολίζοντας άλλη στάση ζωής και ευθύνης. Δεν ψάχνει για βηματισμό ο κ. Τσίπρας. Ακολουθεί τη δοκιμασμένη περπατησιά όσων δεν λογοδοτούν για τίποτε και καθοδηγούν τα πάντα, χωρίς προγραμματική και αξιακή συνέπεια».

Σε τι απ΄όλα αυτά μπορεί κανείς να πει ότι έχει άδικο; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.