ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι πολιτικοί ηγέτες και τα εξώδικα κατά του Τύπου

Οι πολιτικοί ηγέτες και τα εξώδικα κατά του Τύπου Κύριο

13:27 - 09 Δεκ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες το εν εξελίξει ξεκατίνιασμα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις βόλτες του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και το εξοχικό του Τσίπρα στα Λεγραινά; Μπορεί ο καθένας να απαντήσει, ανάλογα με την κοσμοθεωρία του, το σίγουρο είναι πάντως ότι και τα δύο θέματα είναι επουσιώδη και εξ ορισμού παραπολιτικής φύσεως.

Από εκεί κι έπειτα, το πόσο μπορεί η συζήτηση να ξεφύγει είναι ένα θέμα. Το τι στοιχεία παρατίθενται σε δημοσιεύματα, τι πολιτικές απαντήσεις δίνονται, τι ισχύει, τι δεν ισχύει και ποιον βαρύνει το χρέος της απόδειξης, όλα έχουν τη σημασία τους. 

 

Ό,τι και αν συμβαίνει όμως, τίθεται ένα ζήτημα. Έχει νόημα η επιστράτευση νομικών μέσων από κάποιον πολιτικό αρχηγό, ειδικά αν έχει και θεσμικό ρόλο, εναντίον του Τύπου; Αυτό επέλεξε να κάνει ο κ. Τσίπρας, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις συγκεκριμένα έντυπα και δημοσιογράφους. 

 

Δεν υπάρχει κατηγορηματική απάντηση και ο καθένας μπορεί να έχει επιχειρήματα υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. 

Οφείλει ωστόσο κανείς να θυμίσει κάποια πράγματα από το παρελθόν. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ίνδαλμα ανομολόγητο του Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε κατέφυγε σε νομικές ενέργειες, ακόμη και όταν οι χειρότερες δυνατές χυδαιολογίες γράφονταν και διακινούνταν εναντίον του. 

 

Ίσως η ιστορική αυτή λεπτομέρεια θα πρέπει να αξιολογηθεί…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.