ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν ο Λοβέρδος ήθελε να… δείρει τον Τσίπρα

Όταν ο Λοβέρδος ήθελε να… δείρει τον Τσίπρα Κύριο

12:20 - 14 Δεκ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου, με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» και θέμα την υπόθεση Novartis, ήδη συζητείται ευρέως. Τα όσα αναφέρει ο πρώην υπουργός σχολιάζονται ποικιλοτρόπως στο πολιτικό παρασκήνιο, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Αίσθηση ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει ένα απόσπασμα του βιβλίου, στο οποίο ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει πώς είχε αποφασίσει να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Περιγράφει ο συγγραφέας πώς είχε εξοργιστεί από τα όσα άκουγε να διατυπώνονται σε βάρος του στη Βουλή από την τότε συμπολίτευση. Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα, ωστόσο, εστιάσει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα. Το βάναυσο αυτό συναίσθημα διαχέονταν προς όλες και όλους, όσοι διέσπειραν συκοφαντίες. Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός. Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

 

 

Η… προετοιμασία του ξυλοδαρμού συνεχίζεται ως εξής: «Παρακάλεσα τον Αγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Όταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν.

 

Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Έως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.