ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι είδε και τι είπε ο Μητσοτάκης στα Γιαννιτσά για τον πατέρα του και τον Ανδρέα 

Τι είδε και τι είπε ο Μητσοτάκης στα Γιαννιτσά για τον πατέρα του και τον Ανδρέα  Κύριο

14:14 - 23 Δεκ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εξ αναβολής περιοδεία του Πρωθυπουργού την Τετάρτη, σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Εδεσσα και Βέροια έχει την σημασία της, καθώς πρόκειται για χειρότερα δοκιμαζόμενες περιοχές από την επιδημία, οι οποίες και θρηνούν εκατοντάδες νεκρούς.

Ωστόσο, πέραν της δυσμενούς αυτής συνθήκης, σημειώθηκε και ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον απρόοπτο. 

 

Κατά την επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών οι εργαζόμενοι του έδειξαν μία μαρμάρινη επιγραφή. Σε αυτήν αναγράφεται ότι το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στις 11.06.1989 και εγκαινιάστηκε στις 22.09.1993 επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το νοσοκομείο, πριν από 27 χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η επιγραφή που μνημονεύει το ρόλο που έπαιξαν οι δύο Πρωθυπουργοί για την ανέγερση του νοσοκομείου, συμβολίζει τη συνέχεια του κράτους.

 

Μία άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πάντως ότι τόσο η θεμελίωση, όσο και τα εγκαίνια του νοσοκομείου συνέβησαν λίγες ημέρες πριν από τις αντίστοιχες εκλογικές ήττες του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1993…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.