ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η συνταγή... «Μαρέβα» και η απάντηση-γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie

Η συνταγή... «Μαρέβα» και η απάντηση-γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Folli Follie Κύριο

11:26 - 24 Δεκ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω των πολλαπλών αποκαλύψεων για την ενημέρωση ή και τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις, που φέρονται να είχαν στην υπόθεση Folli Follie στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, δύσκολα κρύβεται.

Ποια ακριβώς θα είναι η δικαστική εξέλιξη, αν οι αναφορές της εσωτερικής αλληλογραφίας της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα θα οδηγήσουν το φάκελο στη Βουλή και ποια θα είναι η συνέχεια από εκεί και πέρα, είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή. Πάντως από πολλές πηγές, η εξέλιξη αυτή προεξοφλείται και εφόσον αυτό συμβεί, θα έχουμε μία εστία συνεχούς πολιτικής έντασης. 

 

Mέχρι στιγμής, η ένδεια επιχειρημάτων και η δυσχέρεια εξεύρεσης εξηγήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πασιφανής. Μεταξύ των άλλων και επειδή, σε μία από τις αμήχανες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου, επιστρατεύεται και πάλι η μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για όλα: η επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Πρωθυπουργού. 

 

Ενώ λοιπόν, εκκρεμούν επί της ουσίας απαντήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τι γνώριζαν και τι έκαναν ως κυβέρνηση για την υπόθεση Folli Follie, αυτό που βρήκαν να πουν ήταν: «[…] Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία  Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».

 Η εταιρεία διέψευσε την «πληροφορία» του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον επιχειρηρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανηψιό του συνονόματου της Folli Follie, ο οποίος πάντως καμία χρηματοδότηση δεν έλαβε.

Ακόμη όμως κι αυτό συνέβαινε, είναι πολύ διαφορετικής τάξεως ζήτημα από τις παρεμβάσεις που φέρεται να έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.